Aprikosmarmelad med glögg
Snabbgjord marmelad med juligtouch. I originalreceptet finns det också med pistagenötter.
Tillagningstid 20 minuter minuter
Total tid 12 timmar t 20 minuter minuter
- 120 g aprikoser torkade
- 3 dl glögg vit
- 1 dl honung
- ½ dl sultanrussin ekologiska
Blötlägg aprikoserna över natten i glöggen.
Skär aprikoserna i mindre bitar och koka dem mjuka ihop med honungen och den glögg som inte sugits in i dem. Den ska precis täcka aprikoserna. Justera mängden om den inte gör det.
Mixa till lagom konsistens. Lägg i russinen och häll upp den på väl rengjorda burkar.
Tips! Välj gärna flytande honung för den är lättare att använda, men har du vanlig honung redan hemma går det lika bra.
Anledningen till att jag rekommenderar ekologiska russin är för att minska på giftet från besprutningen som vanliga russin utsätts för. Vill man inte välja ekologiska kan de istället uteslutas.
Keyword Aprikos, Gå bort present, Julklapp, Marmelad