Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Romsill
Sill inlagd i crème fraiche med uppfriskande smaker. Passar lika bra till påsk och midsommar som jul.
Skriv ut receptet
Lägg till på Pinterest
Måltid
Buffé, Förrätt, Julbord, Smörgåsbord
Kök
Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner
5
portioner
Ingredienser
1
st burk sillfiléer, a 420 g
urvattnade
50
g
rom
röd
2
dl
crème fraiche
lätt
1
kruka färsk dill
1
st ekologisk citron
salt
gärna fling salt
svartpeppar
nymalen
Instruktioner
Öppna burken och låt sillen rinna av ordentligt. Tvätta citronen och riv skalet fint. Hacka sedan dillen.
Blanda crème fraiche med citronskalet, dillen och romen. Smaka av med salt och peppar.
Skiva sillen i lagom bitar och lägg dem i såsen. Lägg i allt i en tätslutande glasburk och ställ den i kylen.
Anteckning
Sillen kan ätas direkt, men smaken vinner på att få mogna 1-2 dagar.
Keyword
Citron, Inlagd sill, Tur 1