Go Back

Citrus- & saffranssnaps

Att krydda egen snaps är oftast inget svårt och gästerna tycker att det är spännande. Denna snaps kan med fördel göras innan själv julbestyren drar igång, bara man kommer ihåg att sila av den.
Måltid Julbord, Kall Juldryck
Kök Jul
Portioner 6 snapsar

Ingredienser
  

  • 350 ml Brännvin Special
  • ½ st ekologisk citron skalet
  • ½ st ekologsk apelsin skalet
  • ½ g saffran

Instruktioner
 

  • Börja med att tvätta frukterna. Om du inte använder ekologiska frukter måste du tvätta dem extra noga, så att så det mesta av besprutningsmedelet försvinner.
  • Strimla skalen från fuktarna, var noga med att inte få med det vita mellan ytterskalet och själva klyftorna. Det ger en besk smak som vi inte vill ha.
  • Häll spriten i en ren burk eller flaska och lägg i skal och saffran.
  • Låt stå över natten. Sila sedan av med hjälp av ett kaffefilter.
  • Förvara snapsen mörkt tills dagen innan servering. Häll då över den i den flaska du vill använda vid serveringen och ställa den så att snapsen får en bra serveringstemperatur. Kylskåpskall, snökall, fryskall eller rumsvarm det är helt upp till dig. Tänk bara på att om det är mer än -15°C fryser även 32%-ig sprit, eller får en siraps liknande konsistens, så vill man ha kall snaps räcker det med ½-1 timme.
Keyword Apelsin, Citron, Citrus, Juldryck, Julsnaps, Kall juldryck, Saffran