Go Back

"Julens goda" senapssill

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt

Ingredienser
  

Ättikslag:

  • 5 dl Ättikslag
  • 7 ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • 2 st rödlökar
  • 20 st svartpepparkorn
  • 20 st sillfiléer

Senapssås:

  • 12 msk senap
  • 4-8 msk brunt farinsocker
  • 4 msk vinäger
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl purjolök den vita delen

Instruktioner
 

Dag 1:

  • Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull och koka upp det. Se till att röra tills sockret har löst sig. Låt lagen svalna.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till senapssåsen och ställ den kallt till nästa dag.

Dag 2:

  • Häll av lagen från sillen och skär den i 2 cm breda bitar. Blanda sillen med senapssåsen. Ställ sillen kallt och vänta i minst 2 dagar innan servering.

Anteckning

Använd den typ av senap du tycker bäst om. Sockermängden i senapssåsen styrs av vilken typ av senap du använder. Börja med den mindre mängden socker och smaka av innan du tillsätter mer.
Keyword Inlagd sill, Kan förberedas, Senap, Tur 1