Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Jennifers chokladkola
Skriv ut receptet
Lägg till på Pinterest
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Godis, Gottebord, Julbord, Julgodis
Kök
Jul, Svenskt
Ingredienser
3/4
dl
honung
1 ½
dl
socker
2
dl
grädde
400
g
blockchoklad
mörk
Instruktioner
Smält ihop honung, socker och grädde.
Smält ner chokladen i smeten.
Låt små puttra på medelvärme under omrörning tills smeten blir tjockare.
Gör ett kulprov för att se om kolan är klar eller använd en termometer för matlagning. 125 grader brukar ge en perfekt seg kola.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, låt svalna. Använd gärna en stor form, så att kolan blir ca 1-2 cm tjock.
När kolan har stelnat tillräckligt för att skäras, dela den då i lagom stora bitar.
Rulla kolorna i florsocker. Det gör att de inte klibbar ihop lika lätt under förvaringen. Vill man hellre vira in dem i smörpapper går det bra också.
Anteckning
Använd gärna en kastrull eller panna med stor bottenyta och låg kant när du kokar smeten.
Keyword
Gå bort present, Julklapp, kola, Tur 7