Go Back

Het inlagd sill

Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt

Ingredienser
  

  • ½ dl ättka 12%
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ tsk korinader malen
  • 420 g 5-minuters sill
  • 1 st chilipeppar
  • ½ dl färsk ingefära
  • 1 st citrongräs

Instruktioner
 

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Koka ättika, socker, vatten och vitlök. Lägg i koriandern och låt lagen svalna i kylskåp.
  • Skiva chilin, ta inte bort kärnorna. Skiva också ingefära, citrongräs och sill. Lägg dem i lager i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock.
  • Låt mogna i 1-2 dagar i kylen. Den står sig ca 1 vecka.

Anteckning

Sillen står sig ca 1 vecka.
Citrongräs kan bytas ut mot tunna skivor av noggrant tvättat citronskal.
Keyword Chili, Citrongräs, Ingefära, Inlagd sill, Kan förberedas, Tur 1