Go Back

Lingon- & rosépepparsill

Sill i krämig sås med smak av lingon och rosépeppar.
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner 8 bufféportioner

Ingredienser
  

  • 1 pkt 5-minuters sill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk röd lök fint hackad
  • ½ msk rosépappar mortlad
  • ½ dl lingon frysta

Instruktioner
 

  • Lyft ur sillen ur burken och skär dem i centimeterstora bitar.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Lägg i sillen och rör om.
  • Häll upp i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Låt mogna i kylen 1-2 dagar.
Keyword Inlagd sill, Lingon, Rosépeppar, Tur 1