Go Back

Julkryddad snaps

En snaps som verkligen doftar och smakar av kryddor förknippade med julen.
Måltid Julbord
Kök Jul, Svenskt
Portioner 6 snapsar

Ingredienser
  

Dag 1:

  • 350 ml okryddat brännvin
  • 2 sr sockerbitar
  • 1 st kanelstång
  • 8 st kryddnejlikor
  • 8 st hela kardemumma kapslar
  • 1 st vaniljstång

Dag 2:

  • 10 cm apelsinskal

Instruktioner
 

Dag 1:

  • Blanda alla ingredienser utom apelsinskalet i en glasburk. Sätt på locket och låt sockret lösa upp sig. Skaka sedan burken så atts ockret blandar sig med brännvinet.

Dag 2:

  • Tvätta apelsinen. Skala av 10 cm av den orangea delen av skalet. Lägg den i burken med brännvinet och de andra kryddorna.

Dag 3:

  • Sila av snapsen med hjälp av ett kaffefilter. Häll upp julsnapsen i en flaska och ställ mörkt och svalt tills den ska serveras.
Keyword Apelsin, Julkryddor, Julsnaps, Kall juldryck, Kanel, Kardemumma, Kryddnejlika, Vanilj