Den här snapsen doftar verkligen jul och uppskattas mycket av våra gäster. Enkel att göra och kan förberedas i god tid, sådant julpyssel vill jag ha mer av.
Uppdatering 2021-09-06: En sak som jag fel doserat alla år i denna snaps är kardemumman. Jag har använt 8 st hela kardemumma kapslar, inte 8 st kardemumma kärnor. Snapsen har varit uppskattad med den större mängden kardemumma. Förra julen provade vi att göra den som i originalreceptet och den blev bra även då, men den får en annan karaktär.
Originalreceptet hittade jag på bloggen Dagliga smulor.

Julkryddad snaps
Ingredienser
Dag 1:
- 350 ml okryddat brännvin
- 2 sr sockerbitar
- 1 st kanelstång
- 8 st kryddnejlikor
- 8 st hela kardemumma kapslar
- 1 st vaniljstång
Dag 2:
- 10 cm apelsinskal
Instruktioner
Dag 1:
- Blanda alla ingredienser utom apelsinskalet i en glasburk. Sätt på locket och låt sockret lösa upp sig. Skaka sedan burken så atts ockret blandar sig med brännvinet.
Dag 2:
- Tvätta apelsinen. Skala av 10 cm av den orangea delen av skalet. Lägg den i burken med brännvinet och de andra kryddorna.
Dag 3:
- Sila av snapsen med hjälp av ett kaffefilter. Häll upp julsnapsen i en flaska och ställ mörkt och svalt tills den ska serveras.