Go Back

Lingonsill

En sill inlagd i ättikslag som kryddas med lingon, lagerblad, kryddpeppar och rosmarin.
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st saltade sillfiléer urvattnade
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl lingonsaft koncentrerad
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • ½ tsk kryddpepparkorn
  • 1 dl lingon frysta
  • 1 st färsk rosmarinkvist liten

Instruktioner
 

  • Koka upp vatten, socker, ättika, salt och lingonsaft. Ställ den i kylen för att svalna.
  • Skär under tiden sillfiléerna i centimetertjocka bitar.
  • Varva sillbitarna med lingonen i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Slå över lagen. Ställ den kallt i 2 dagar för att låta smakerna mogna.
Keyword Inlagd sill, Lingon, Tur 1