Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Lingonsill
En sill inlagd i ättikslag som kryddas med lingon, lagerblad, kryddpeppar och rosmarin.
Skriv ut receptet
Lägg till på Pinterest
Måltid
Buffé, Förrätt, Julbord, Smörgåsbord
Kök
Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner
8
portioner
Ingredienser
4
st
saltade sillfiléer
urvattnade
3
dl
vatten
1 ½
dl
strösocker
½
dl
lingonsaft
koncentrerad
1
dl
ättika
12%
1
msk
salt
2
st
lagerblad
½
tsk
kryddpepparkorn
1
dl
lingon
frysta
1
st
färsk rosmarinkvist
liten
Instruktioner
Koka upp vatten, socker, ättika, salt och lingonsaft. Ställ den i kylen för att svalna.
Skär under tiden sillfiléerna i centimetertjocka bitar.
Varva sillbitarna med lingonen i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Slå över lagen. Ställ den kallt i 2 dagar för att låta smakerna mogna.
Keyword
Inlagd sill, Lingon, Tur 1