Portvinssill
Sillen blir godast om den får mogna i kylen 1-2 dagar. Om man vill förbereda den 1 vecka innan jul fungerar det också.
Måltid Buffé, Julbord
Kök Jul, Svenskt
- 420 g sillfiléer urvattnade
Till lagen:
- ½ dl ättika 12%
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl vatten
- ½ dl portvin
- 1 st röd lök
- 1 tsk svartpeppar krossad
- 4 st kryddnejlikor
- 3 st lagerblad
- 2 st stjärnanis
- 1 msk dill finhackad
Rör ihop ingredienserna till lagen. Det är klart när sockret lös sig helt.
Skär sillfiléerna i lagom stora bitar. Skala och skiva löken.
Varva sill, lök och kryddor i en glasburk. Häll sedan över lagen. sätt på locket.
Ställ burken i kylen helst 1-2 dygn för att låta smakerna mogna.
Keyword Inlagd sill, Portvin, Tur 1