Stick in en matlagningstermometer till mitten i den tjockaste delen av skinkan. Lägg skinkan i en stor gryta och fyll på med kallt vatten tills det täcker skinkan. Koka upp och tag bort det skum som bildas.
När du skummat färdigt är det dags för kryddorna. Skala och dela löken och moroten. Lägg i pepparkorn, lagerblad, lök, morot och porter. Koka skinkan tills termometern visar 70-75°C. Det tar mellan 40-65 minuter per kilo skinka.
När temperaturen är rätt ta upp skinkan och lägg den i en ugnsform för att svalna. Sätt på ugnen på 200°C.
Rör ihop äggula och senap. När skinkan svalna något ta av nätet och svålen. Lägg tillbaka den i ugnsformen. Pensla på senapsblandningen på skinkans ovansida. Strö över ströbrödet. Om man vill kan man trycka ner hela kryddnejlikor i ett mönster för att garnera den ytterligare.
Griljera skinkan i ugnen under 10-15 minuter. Den bränner lätt, så håll noga koll när den är lagom griljerad.
Ställ skinkan för att svalna. Lyft den ur formen. Slå in den i aluminiumfolie och slå sedan in hela paketet i en vanlig plastpåse från mataffären.