Julbord, På julbordet, Tur ett

Krämig lingonsill

Ytterligare en sill vi ska prova i år. Eftersom den innehåller crème fraiche väntar jag tills den 20 eller 21 december med att lägga in sillen.

Originalet har jag hittat på Mitt kök från Expressen.

Uppdatering 2021-12-11: Originalreceptet finns inte längre på expressens matsajt som nu för tiden har gått ihop med tidningen Allt om mat och så heter även sajten.

Lingon- & rosépepparsill

Sill i krämig sås med smak av lingon och rosépeppar.
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner 8 bufféportioner

Ingredienser
  

  • 1 pkt 5-minuters sill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk röd lök fint hackad
  • ½ msk rosépappar mortlad
  • ½ dl lingon frysta

Instruktioner
 

  • Lyft ur sillen ur burken och skär dem i centimeterstora bitar.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Lägg i sillen och rör om.
  • Häll upp i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Låt mogna i kylen 1-2 dagar.
Keyword Inlagd sill, Lingon, Rosépeppar, Tur 1



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.