Julbord, På julbordet, Tur ett

Krämig lingonsill

Ytterligare en sill vi ska prova i år. Eftersom den innehåller crème fraiche väntar jag tills den 20 eller 21 december med att lägga in sillen.

Originalet har jag hittat på Mitt kök från Expressen.

Uppdatering 2021-12-11: Originalreceptet finns inte längre på expressens matsajt som nu för tiden har gått ihop med tidningen Allt om mat och så heter även sajten.

Lingon- & rosépepparsill

Sill i krämig sås med smak av lingon och rosépeppar.
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt
Portioner 8 bufféportioner

Ingredienser
  

  • 1 pkt 5-minuters sill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk röd lök fint hackad
  • ½ msk rosépappar mortlad
  • ½ dl lingon frysta

Instruktioner
 

  • Lyft ur sillen ur burken och skär dem i centimeterstora bitar.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Lägg i sillen och rör om.
  • Häll upp i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Låt mogna i kylen 1-2 dagar.
Keyword Inlagd sill, Lingon, Rosépeppar, Tur 1



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.