Vecka 4 – julförberedelser & planering

30 oktober – 5 november 2023

Med sikte mot en sagolik och stressfri jul!

Vi fortsätter med julklappsinköp och sätter igång med julkorten. Målet är att vara klar med inköp och tillverkning av julklappar till slutet av november.

Veckans uppgifter:

  Om du inte redan planerat in lediga dagar från julförberedelserna kan det vara bra att göra det. Hitta på något kul med familj och vänner eller bara ta det lugnt.

  Inventera kyl och torrvaror, så att du har koll på vilka ingredienser som finns hemma och vilka som behöver köpas. Skriv upp det som saknas till dina julrecept på shoppinglistan.

  Hur går det med julklapparna? Fortsätt handla/göra julklappar. När veckan är slut är det bra om andra 1/4-delen av julklapparna är färdiga. Om det behövs fortsätt att skriva upp idéer i listan.

  Slå in julklappar du köpt eller gjort.

  Skriv julkort. Om du har fler än 20 personer på din adresslista, som du ska skicka till, kan det vara skönt att dela upp och skriva en några per vecka.

  Se över julbordsplanen. Finns det något som kan eller behöver göras nu.

Vill du skriva ut veckans listor hittar du dem här:
Vecka 4
Återkommande varje vecka:

Om du har mer tid att lägga på julförberedelser under veckan kan du jobba vidare med de punkter som skrivits upp på någon av listorna ”att göra”, städ, julbord eller shopping.

Använd råvaror från frysen för att göra plats för frysmåltider och julmat som kan förberedas.

Gör frysmåltider eller extra portioner för fullbokade dagar.

Skriv upp det som bestämts under veckan i kalendern.

Skriv efter hand upp saker som behöver handlas på en särskild julshoppinglista och handla några saker varje gång du gör ärenden. Det kan tex vara material till pyssel, julklappar, julkort, ingredienser till recept eller glödlampor till luciakronan.

Skriv upp det du handlar under vecka i budgeten.

Tänk på att hålla igång vanliga rutiner så som städning, träning mm.

Jämför inte hur du firar jul med andra. Du firar och förbereder precis så mycket som du känner att du behöver. Det blir jul ändå även om du har förberett lite eller mycket. Slit inte ut dig totalt de sista veckorna innan jul för att ta i kapp sådant du inte hunnit med. Stryk istället saker och fokusera på det som är viktigast. Tycker någon att du inte gjort tillräckligt får de faktiskt också hjälpa till.

FÖRRA VECKAN
NÄSTA VECKA