Julinspirerade bröd & kakor

Lussekatter med konjak (version 1)

Annanov 14, 20141290

Lussekatter kan vi i familjen äta året runt, i alla fall om de är bakad enligt något av de två recept jag tänker dela med mig här på Sagolik jul. Det som kommer i detta inlägg är det snabba receptet.…

Vårt årliga julbak

Vårt årliga julbak

Annanov 25, 2014554

Sedan många år har vi en tradition att vi samlas hos min mamma en lördag under december då vi har julbak, vi är 5 vuxna och 4 barn. Stämningen och ljudvolymen brukar var hög hela dagen lång. När man kommer hem efter…

Vörtbröd

Annadec 5, 2014776

Jag bakar sällan matbröd. Faktum är att det brukar bara bli till jul, men eftersom jag har gått surdegskurs på sensommaren har jag redan bakat 3 gånger i år. Tyvärr har jag inte bakat surdegsbröd det sista, men till jul…

Lussekatter med konjak (version 2)

Annanov 20, 20141181

Igår kväll började jag förberda detta underbara, men lite krångligare recept på lussekatter. Originaleceptet har jag hittat på Brödpassion. Jag hade sedan många år bakat lussekatter med saffran och konjak, men av någon anledning ville jag hitta ett nytt recept. Det…

Julbak

Julbak

Annanov 27, 2017544

I helgen hade vi vårt årliga julbak. Vi bakade lussekatter, gjorde lakritskola med havssalt, chokladdoppade marshmallows, cornflakesgodis och dekorerade pepparkakshus. Nu när jag skriver ner vad vi gjort känns det konstigt att det tog så lång tid. Fast det är…

Recept på juliga matbröd

https://www.pinterest.se/sagoliktmeuk/julbak/