Dag 27

Förberedelser för en mindre stressig jul

Vilka aktiviteter vill ni i er familj göra under december?

  • Jag har tänkt att åka till skridskobanan och pulkabacken med familjen. Ta med varm choklad, goda smörgåsar och tillbringa några timmar med ute aktiviteter.
  • Förra året hade vi tänkt ha jultvagning. Vi bokade en vedeldad badtunna under sista helgen innan jul, men tyvärr blev vi sjuka och fick ställa in. I år kommer vi inte hinna med det, men detta är en tradition som jag vill starta. Nästa år måste jag högprioritera att få till tiden för det.
  • Den 26 november ska vi ha vårt årliga julbak med min släkt. Vi brukar vara hos min mamma och damerna och barnen i släkten brukar baka lussekatter, dekorera pepparkakor och göra julgodis. Detta har vi hållit på med ganska många år nu, men trots det har vi svårt att lära sig från tidigare år och inte göra för många olika saker under julbaket. Skillnaden i år att vi ska var hemma hos oss för första gången. Det kommer bli fullt ös.
  • Vi funderar också på att åka till Stockholm och gå på julmarknad. Än har jag inte bokat något, men i går fanns det i alla fall kvar platser både på tåget och boendet.
Dag 27
Boka in tid i kalendern för tid med familjen. Man måste inte åka någonstans och umgås, det går lika bra hemma. Kanske en pysselkväll, hjälpas åt att gör årets sillar eller dricka varm choklad ute och titta på stjärnorna.
Om ni har barn, gå igenom ett par lådor/hyllor och släng eller ge bort leksaker som inte används. Tänk på att inte göra för mycket på en gång.
Läs en jultidning eller se på ett julinspirerat tv-program. Kom ihåg att de ljuger!

Gårdagens uppdrag Morgondagens uppdrag

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.