Julmusik

Tänd ett ljus – julmusik

Idag är det första advent och jag tänkte presentera en julsång per dag fram till julafton, så att vi kommer i rätt stämning tills dess.

När jag var liten ville alltid mamma och pappa att på första advent skulle vi sätta oss i finrummet och lyssna på en skiva med musik som de förknippade med advent. Jag minns att jag tyckte det var urtråkigt. Musiken var pompös och högtravande, inget som jag uppskattade när jag var barn. Hade jag däremot lyssnat på skivan nu kanske åsikten skulle vara en annan. Den musik jag kommer presentera kommer från flera olika stilar, allt från klassiskt till åtminstone pop kanske även tyngre musik.

Vill du se min julspellista på Spotify, hittar du den här.

Dagens låt är en svensk julklassiker som släpptes 1987. Gruppen som sjöng och även skrev låten var en trio som kallade sig Triad. Jag tror att detta är min favorit bland den svenska julmusiken.

Jag valde att visa videon med text, original videon kan du se om du följer denna länk.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.