Förbereda

Att avsluta julen

Även om jag inte är färdig med julen, som jag skrev i förra inlägget, börjar jag gör enkla saker för att avsluta julen på ett vettigt sätt. Genom att gör något litet varje dag blir det inte så mycket att ordna med och allt kan packas undan, sorteras, slängas och organiseras på ett metodisk sätt. Eftersom jag är med i Flyladys mailinglista får jag uppdrag av henne. Första uppdraget kom redan 26 december och var att plocka undan de saker som användes när vi slog in julklapparna.

  • Sortera bort sådan du inte vill ha eller är för lite kvar för att räcka till något vettigt med. Släng dessa.
  • Förvara allt material på en och samma plats. Släng inte bara in det i en garderob. Oftast använder man dem bara ett par gånger per år och de kan då förvaras lite undanskymt och inte bland saker du använder varje dag. Jag ska förvara dem i vårt gästrum, som faktiskt ligger i ett annat hus än det vi bor i. Där finns ett bra bord att slå in presenter på och färdiga present får vara i fred eftersom barnen inte har möjlighet att vara där. Under sängen kommer jag förvara själva inslagnings materialet, även om jag har en hängande förvaring till dem. Tyvärr blir den väldigt tung, så det krävs en rejält uppfäst stång för att orka hålla den.
  • Om du har mycket presentinslagnings material. Fundera över hur du kan förenkla och minska mängden. Kanske endast ha några få enfärgade papper som passar till alla tillfällen, ett mönstrat som matchar de enfärgade och ha några snören i passande färger.

Här kommer några påhittiga tips på hur man kan förvara sitt material till presenter på ett smart sätt:

Följ Lejoninnans anslagstavla Organisera förvaring av julklappspapper på Pinterest.

Lästips för mer inspiartion:

  • Förvaring av presentpapper – Förvaringsdrottningen (Uppdatering 2021-12-15 Tyvärr verkar det som om bloggen Förvaringsdrottningen har avslutat sin blogg.)
  • StädskåpetLinn idag



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.