Fira jul, Juldryck

Mitt i sommaren, men snart är julen här

Nu är vi mitt i sommaren och har än så länge inte känt av någon längre period med värme. Sakta men säkert känner jag min jullängtan vakna och funderar hur jag vill fira jul i år. De lösa idéer som jag hittills funderat över gäller julpysslet, uppesittarkvällen den 23 december och att förbereda lite varje dag för att inte stress utan njuta ännu mer av julen.

En sak som jag gärna skulle vilja få göra under julledigheten är att sitta vid en brasa, alltingen inne eller ute, och dricka eggnog. Jag har provat ett recept på det för ett par år sedan och det smakade underbart. Tyvärr hittar jag nu inte detta recept. Det blir till att leta reda på ett nytt. Under julaftonen äter vi redan många saker, så att hinna och orka med det då är förmycket begärt. Men kanske vore det en bra aktivitet på uppesittarkvällen när alla förberedelser är klara och vi kan sitta och mysa. Är det klart väder kan vi sitta ute och runt en eld med renskinn och filtar, något gott att äta och avsluta med eggnog.

Eggnog

En förenklad variant som mer är en annorlunda variant av äggtoddy.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Måltid Framför brasan, Uppesittarkväll
Kök Amerikanskt, Jul
Portioner 4 glas

Ingredienser
  

  • 4 st äggulor
  • 8 tsk florsocker
  • 8 dl mjölk
  • 12 cl konjak
  • 4 knivsuddar riven muskotnöt
  • 4 st äggvitor

Instruktioner
 

  • Vispa äggvitorna tills det bildar toppar. Vispa äggula och florsocker pösigt.
  • Sjud upp mjölken och vispa ner den i äggsmeten. Häll i konjak.
  • Garnera med riven muskot. Serveras direkt.

Anteckning

Naturligtvis går det bra att hoppa över konjaken om man vill ha en alkoholfrivariant.
Keyword Varm juldryckEn underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.