Reportage, Spaningar

Besök i ett juligt Göteborg

I söndags åkte jag och maken till Göteborg för att julhandla och gå på Lisebergs julmarknad. När vi körde den två timmar långa resan till vårt mål hade vi inte vädrets makter på vår sida och under stort sett hela resan snöade och blåste det. Vi bestämde oss för att hoppa över Lisebergs julmarknad och gick en stund i närheten av hotellet för att se vilka butiker vi ville besöka på måndagen. Sedan gick vi till Clarion Hotell Post för att prova deras restaurang Norda. Eftersom vi kom lite tidigt hann jag titta på vilka juldekorationer de har framme och hittade en del. Förväntningarna var hög då de hade dekorerat sin fasad med mycket julbelysning. Inne i hotellet var det bästa den ensamma granen som söker julklappar till behövande. Detta är en tradition som många hotell har och vill du också hjälpa till så hör med ett hotell i din närmsta stad. Vill du läsa mer om den ensama julgranen hittar du infromation på denna länk. I Skövde vet jag att Quality Hotel Prisma i år har sin gran framme mellan 24 november till 19 december. Förutom nyinköpta julklappar kan du också/istället köpa en julgranskula att hänga i granen som kostar 50 kr. Pengarna och julklapparna går till Frälsningsarmén och Kvinnojouren.

”Ensam gran söker” är en tradition som finns på många hotell runtom i Sverige.

Efter god mat på Norda och snacks i Hotel Pigalles bar var det dags att ta en välbehövlig paus för att orka med morgondagens shoppande. Vi bodde på Hotel Pigalle och var mycket nöjda. Ett annorlunda hotell med skön stämning. Tyvärr var inte hotellet inte så juldekorerat, men det fanns många andra detaljer att titta på. Nu kunde vi koncentrera oss på dem istället. Jag valde detta hotell eftersom jag ville uppleva deras atmosfär inte för att känna julstämning. Det kan ju också vara så att det blir mer juligt närmare advent.

Bilder från Hotel Pigalle. Vi hade rum 111.

En av de först butikerna vi besökte var Papeterie som finns inne på Nordstan. Där fanns ett roligt utbud av askar, presentpapper med mera. Jag köpte 2 askar, en rulle med inslagningspapper och silkespapper. Nästa stopp blev blomsteraffären Buds & buckets. Där fick jag tag på två fina amaryllisar som heter Carmen och Apple blossom.

Sedan följde en lång rad med klädbutiker för att hitta en långärmad lite tuffare klänning till dottern och hoddie till sonen för att ge dem i julklapp. Någon klänning som föll oss i smaken hittade vi inte, men mjuka julklappar blev det till båda två i alla fall. Vi köpte också badbomber på Lush till Lill-tjejen. Övriga julklappar till barnen kommer köpas hemmavid och närmare jul. Den sista julklappen, på denna resan, impulsköpte jag till maken på Ströms. Det var ett par skoblock och det är en sån där grej som han inte vet om att han saknar, men som han kommer tycka är mycket bra. Nu slipper han fylla skorna tidningspapper.

,En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

1 reaktion till “Besök i ett juligt Göteborg”

  1. Sofie säger:

    Hej! Jag heter Sofie och jobbar för Norsdic Choice Hotels som Clarion är en del av. Vad fint att du skriver om vår ensamma julgran! Om du vill får du gärna lägga in en länk till kampanjsidan för ”Ensam julgran söker klappar”, som kampanjen heter, på vår hemsida. På så sätt kan alla som vill hitta mer information om projekt och vart man kan gå och lämna klappar enkelt hitta det!

    Hoppas att du har en trevlig fredag!
    /Sofie

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.