Jul i böcker, film, radion & TV, Radio, Recention

”Marvinter” – radiojulkalender 2017

Marvinter handlar om Hugo och hans farmor Signe som åker till ett ensligt beläget pensionat för att fira jul. De andra gästerna på pensionatet är underliga tycker Hugo. Signe och Hugo har viktiga saker att prata om, men de blir avbrutna. Signe måste istället iväg och lösa ett problem, men hon kommer aldrig tillbaka. Hugo måste leta reda på henne. Till sin hjälp har han flicka Lumina som han träffat på pensionatet.

Framför Hugo och Lumina öppnar sig en glänta i den svarta skogen. Där ur snön reser sig ett vitt ståtligt ljus lika högt som granarna. Lågan längst upp brinner med ett mäktigt sken som lyser upp både skogen och himlen.

Ur Marvinter

Marvinter är min absoluta favorit bland radions julkalendrar på senare år kanske till och med på alla år. Mina favorit karaktärer är mylingarna. De är inte med så många gånger, men jag tycker de låter underbart otäcka när de säger att de vill leka ”Mamma, pappa, mord”.

Som vanligt är fokuset i kalenderns handling inte på julen, men berättelsen har en lös anknytning till jultraditioner. Därför får den inte full pott i betyget, fast det är den bästa julkalendern jag lyssnat på så här långt.

Julbetyget för denna bok blir:En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.