Okategoriserade

Det blev inte som vanligt i år

I år har jag det tufft med julförberedelserna. För att inte ta bort det roliga med julen har jag, så här 11 dagar innan julafton, beslutat att göra så lite som möjligt. Det är tråkigt, men att känna sig jätte stressad för att jag inte hunnit med ”allt” är ännu värre.

Så här dagen innan julafton gör jag en liten uppdatering på detta inlägg.

Detta är vad jag har kvar:

 • Köpa 2 julklappar. Klart!
 • Slå in alla julklappar. Några kvar.
 • Skriva och skicka julkort. Klart!
 • Göra knäck och wienernougat. Klart!
 • Handla färskvaror för julfirandet. Det som håller sig är redan inhandlat. Klart, om jag inte glömt något. Det finns det fortfarande tid till.
 • Göra sill och strömming. Strömmingen är klar, sillarna lägger vi i sista lagen i kväll eller tidigt i morgon.
 • Städa huset normalt, ingen extra för att det är jul. Ligger risigt till med det här. Jag tycker verkligen inte om att städa och ligger alltid dåligt till i tidplanen med den.
 • Göra julskinka. Står på spisen nu. Har haft bekymmer med grytan, eftersom vi bytt spis. Det tog jätte lång tid, men tillslut kom den upp i rätt temperatur. Åkte i alla fall och köpte en ny skinkgryta, för som vi gjorde nu kan vi inte göra nästa gång.
 • Pynta granen. Klart!
 • Duka i köket med julporslinet. Har inte börjat med detta än.
 • Baka en sats med lussekatter, så jag har några att bjuda på under julafton. Klart!

Jag tror faktiskt det blir allt! Nu när jag skrivit ner det känner jag lite missnöje, men heller att det blir roligt med allt än stressa för att hinna med.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.