Förbereda, På julbordet, Planering

Hur ser det ut i din frys?

Vad har detta med julen att göra tänker nog en del nu och jag håller med. Hade jag koll på frysen hade detta inte kommit upp här, men jag måste erkänna något. Det är kaos och jättefullt i mina frysar. Ja, du hörde rätt….FRYSAR. Om jag ska kunna baka minst fem satser med lussekatter och ett gäng limpor vörtbröd, så krävs det krafttag. Ska jag dessutom utföra mitt julmats experiment är det kört. Inget av det får inte plats. Därför är det för mig viktigt att nu laga maträtter som använder råvaror från frysen. Jag skulle också vilja få plats med extra portioner, så att vi inte måste laga mat från grunden varje dag fram till jul. Under de närmsta veckorna måste minst 4 måltider/vecka lagas från råvaror som vi har i frysen, tills de blivit hanterbart fulla. Det som jag måste få plats med är lussekatter, vörtbröd, köttbullar, Janssons frestelse och knäck.

Så i veckan ska jag gå igenom de hyllor som kött och fisk ligger på, i andra hand bröd- och grönsakshyllorna. Ska bli spännande och se vad jag hittar. I veckan som gick tog jag fram en burk ifrån frysen med okänt innehåll som vissade sig innehålla en god Gulaschsoppa. Undra hur länge den stått i vår frys för jag kommer inte ihåg när jag senast lagade det receptet. Jag såg också ett paket med oxsvans. Hur tänkte jag när jag handlade det? Någon som har ett bra förslag på ett recept?

Knäck, mitt favorit julgodis.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.