Andra julbloggare, Prat & tankar

Jullistan från Våran lilla julvrå

När jag i torsdags fick extra tid hemma pga VAB kollade jag runt lite på de julbloggar jag följer och hittade detta inläggVåran lilla julvrå. Ett inlägg med frågor till de julbloggar som kändes sig manade att besvara dem och det gjorde jag. Här kommer mina svar:

1. Varför började du julblogga?

Eftersom jag redan hade en blogg föll det sig naturligt att jag ville starta en blogg som bara handlade som den tid på året som jag uppskattar och längtar till mest. Jag har länge varit en julfantast/julfanatiker och för att komma ihåg när jag gjort saker som fungerat bra skrev jag inlägg. Nu för tiden är en del inläggen av en annan karaktär, men jag bloggar fortfarande för min skull och om någon annan tycker det är roligt, inspirerande eller avskräckande att läsa inläggen är det en extra bonus.

2. Vad heter din julblogg och varför gav du den det namnet?

Jag har en blogg som heter Sagolikt Me som är i dvala. Ordet sagolik gillar jag skarpt och det används ofta för att beskriva julstämning, så det blev helt enkelt Sagolik Jul.

3. Hur tänker du runt utseendet på din julblogg?

Jag vill ha ett ganska nedtonat utseende på bakgrund och text för att låta bilden på vänstersidan få maximal uppmärksamhet. I själv inlägget försöker jag använda en enkel julbild för att jag gillar det, men om jag har bilder som hör ihop med ämnet jag skriver om använder jag naturligtvis dem också.

4. Var brukar du sitta/ligga/stå och julblogga?

I vår soffa i lilla rummet. Den är en jätte skön soffa, men har blivit utsliten av mig och hunden vi hade tidigare. Stoppningen i armstöden har gett sig och det är stora hål i yttertyget. Att hitta en ersättare till den kommer bli en tuff utmaning.

Bild som visar den plats jag brukar använda när jag bloggar och julplanerar.
Min mest använda blogg och planerings plats.

5. Vad får dig att känna för/vilja skriva ett julbloggsinlägg?

Har jag julfeeling vill jag blogga, recept jag provat vill blogga om, julförberedelser jag gjort vill blogga om. I stort sett allt juligt jag gör vill jag blogga om och dokumentera hur jag kände, vad gick bra, vad gick mindre bra ect.

6. Har du ett speciellt tema/fokus/tanke med din julblogg?

Nej egentligen inte, men det handlar mycket om mat och hur man förbereder julen smart så att man inte stressar ihjäl sig veckan innan den 24 december.

7. Tänker du på din julblogg under HELA året?

Nej från slutet av januari till midsommar tänker jag oftast inte på julen, sedan vid midsommar kommer de första dagarna med längtan och idéer. Jag tillåter mig inte att sätta mig i julläge för än 10 veckor innan julafton, vanligtvis den tredje veckan i oktober.

8. Vad tycker du är det mest positiva respektive negativa med att julblogga?

Positivt är att ett bra blogginlägg där jag lyckats förmedla det jag ville ger extra julstämning. Negativt är att ibland kan jag känna att jag bloggar mer än lägger tid på mina riktiga julförberedelser. Det gäller att ha en bra balansgång.

9. Om du skulle ha kunnat intervjua vem som helst (levande/historisk/känd/okänd) för ett julbloggsinlägg, vem skulle det vara och varför? Tomten räknas INTE😂!

Min far- och morföräldrar. De skapade fina jular för oss när jag var barn och som barn är man lyckligt ovetande om hur julstämning skapas. Nu som vuxen skulle jag vilja veta mer om deras barndoms jular och få deras recept på julmaten vi åt som barn.

Jag kan också tänka mig att intervjua de som jobbar med julprogram på tv. Höra dem berätta om hur hela planeringen och inspelningen går till, allra helst skulle jag vilja vara praktikant under inspelningen.

10. Finns det någon annan julbloggare vars julfirande du skulle vilja ta del av?

Detta var en svår fråga eftersom jag aldrig funderat över detta. Efter att ha funderat och kollat in min otroligt långa julbloggslista (47 st) skulle jag säga Lisas Vinterland, Jul Strålande Jul och Maries strålande jul. Om sanningen ska fram vore det kul att få prova att fira jul hos alla mina julbloggare. Tänk vad många spännande traditioner och mys jag skulle få uppleva då.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

3 reaktioner till “Jullistan från Våran lilla julvrå”

  1. Annie säger:

    Åh vilka fina svar; jag älskade att läsa dem! Jag känner definitivt igen mig när det gäller bloggandet i soffan; bästa stället! Och vad fint du skrev om dina far/morföräldrar <3. Tack så jättemycket för att du tog dig tid att svara; det värmde mitt hjärta en regnig och blöt oktoberdag :=D

  2. Vad kul att läsa, och att jag fick vara med på ett hörn 😀

  3. Vad roligt att läsa mer om dig och ditt bloggande! 🙂 Jag hittade din blogg via Våran Lilla Julvrå, alltid lika skoj att hitta ny julläsning!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.