Förbereda, Planering

Tredje veckan med julförberedelser

Idag börjar min tredje vecka då jag arbetar med mina julförberedelser. I veckan kommer fokuset att ligga på vad som ska göras till julbordet på julaftonen. Vi har sedan många år jobbat in ett arbetssätt som passar vår släkt. Vi har valt att ha knytkalas. Alla familjer som kommer till julfirandet bidrar med mat till julbordet. Hur mycket varje familj gör beror på intresse och förutsättningar. Jag brukar stå för skinka, potatis, inlagd sill, dryck, julgodis och en himla massa andra små saker. Jag brukar varje år försöka att hitta ett nytt sillrecept att prova och så har vi några stycken sillinläggningar som blivit favoriter. De brukar vi försöka variera mellan så att det inte blir samma smaker varje år och inte för många olika sillsorter på julbordet.

  • I veckan är det också dags att börja driva upp sina amaryllis. I år ska jag köpa mig ett par amaryllislökar från Blomsterlandet och gör ett försök med att driva upp dem själv.
  • I övrigt ska jag kolla över utomhus. Ställa in grillen, köra ett sista varv med gräsklipparen mm. Sedan kan jag faktiskt förbereda utomhus belysningen, men ska försöka hålla mig med att tända den.
  • Ett par julklappar kan jag också inhandla och slå in.

Om någon undrar vad jag gjorde för julrelaterat under förra veckan är det enkla svaret ingenting. Veckan stormade på och jag hade fullt upp med att hinna med vanligt familjeliv. Sånt är livet ibland.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.