Planering

En plats för planering

Detta är tre ställe där jag gärna skulle sitta och planera vår jul.

I dag är första dag i Julplanen och den kanske svåraste uppgiften är att göra i ordning en plats där vi kan jobba med vårt planerande. I mitt hem finns det ingen plats som jag kan annektera de närmsta månaderna och där mina pennor, papper och andra pryttlar får vara i fred. Därför har jag min planeringsplats i en väska som rymmer de saker jag behöver. På så sätt kan jag vara vart jag vill i huset, men även ta med mig den när jag är på språng. Räknar iskallt med att väskan blir min utrustning att ta med på ishockeyträningarna ett tag fram över.

Vad är bra att ha vid sin planeringsplats?

 • Något att sitta på.
 • Underlag att skriva på t.ex. bord, bricka eller tjockt block.
 • Pennor och papper alt. dator eller surfplatta.
 • Julkort
 • Postorderkataloger
 • Julmagasin
 • Recept och/eller kokböcker.
 • En julplan eller kalender.
 • Ev. post-it lappar

Om du inte valt ett skrivbord som din planeringsplats så finns det kanske inte ett naturligt ställe för sakerna att förvaras när den inte används. Finns det en bokhylla, skåp eller byrå i närheten som de kan få rum i? I annat fall lägg dem i en kartong eller plastlåda och stoppa under soffan.

Detta är tre ställe där jag gärna skulle sitta och planera vår jul.
Detta är tre ställe där jag gärna skulle sitta och planera vår jul.
Min mest använda planeringsplats hemma.
Min mest använda planeringsplats hemma.

Innehållet i min väska är anpassat för att inte alltid vara hemma när jag planerar. I min planeringsväska har jag dessa saker:

 • Anteckningsbok för att skriva ner idéer som inte är färdig formade ännu.
 • En kalender med julplanen inskriven.
 • Mapp till listor.
 • Pennfodral med bläckpennor, överstrykningspennor, guld-och silverpennor.
 • Frimärken
 • Klistermärken till julkort och min kalender.
wp-1476707916148.jpg
Innehållet i min planeringsväska.
 • Tipex (korrigerings tejp)
 • Post-it lappar
 • Sax
 • Lim
 • Linjal
 • Laddare till mobil.
 • USB-minne
 • Jultidningar
 • Sittunderlag
 • Fingervantar
 • Läppbalsam
 • Nagelfil
 • Vattenflaska
 • Solglasögon
 • Detta är mina tankar om en planeringsplats. Har du några tips som kan förbättra och förenkla planeringsplatsen tar jag tacksamt emot dem.

  Ha en bra dag!

  2 av bilderna kommer från Pinterest och 3 är tagna av mig.  En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

  Anna

  Jultoppen - Topplista

  Publicerat av Anna

  En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.