Julgodis med recept, Julklappar, Recept

Jennifers chokladkola

När vi ordnade julbord på jobbet förra året, tog mina arbetskamrat Jennifer med sig ett julskrin fyllt med denna goda kola. Vi åt av dem i dagarna två och fick ändå inte nog. Därför vill jag bjuda alla på detta fantastiska recept.

Jennifers chokladkola

Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Godis, Gottebord, Julbord, Julgodis
Kök Jul, Svenskt

Ingredienser
  

  • 3/4 dl honung
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl grädde
  • 400 g blockchoklad mörk

Instruktioner
 

  • Smält ihop honung, socker och grädde.
  • Smält ner chokladen i smeten.
  • Låt små puttra på medelvärme under omrörning tills smeten blir tjockare.
  • Gör ett kulprov för att se om kolan är klar eller använd en termometer för matlagning. 125 grader brukar ge en perfekt seg kola.
  • Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, låt svalna. Använd gärna en stor form, så att kolan blir ca 1-2 cm tjock.
  • När kolan har stelnat tillräckligt för att skäras, dela den då i lagom stora bitar.
  • Rulla kolorna i florsocker. Det gör att de inte klibbar ihop lika lätt under förvaringen. Vill man hellre vira in dem i smörpapper går det bra också.

Anteckning

Använd gärna en kastrull eller panna med stor bottenyta och låg kant när du kokar smeten.
Keyword Gå bort present, Julklapp, kola, Tur 7



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.