Julplanen, Lite av varje, Utvald

Årets julförberedelser börjar i veckan!

cozy room with christmas tree and decorations
Photo by Oleg Zaicev on Pexels.com

Denna vecka börjar jag förbereda vårt julfirande. Jag har under några års tid jobbat fram vad jag kallar en julplan och nu är det dags att börja med den. Under första veckorna planerar jag vad som behöver göras innan jul och sedan börjar jag så smått att förbereda det som kan göras tidigt. När det närmar sig december blir det mer pyntande och sånt som de flesta mer tänker på som juliga förberedelser.

Detta är vad jag gjort i veckan:

  • Kontrollera att allt jag behöver finns i min julplaneringsväska. Där förvarar jag listor, jultidningar och annat som jag kan ha som inspiration vid min planering. Att ha det i en väska gillar jag. Det blir då enkelt att ta med när jag åker någonstans där det finns möjlighet att det blir väntan som jag kan använda till julplanering.
  • Ta reda på hur vi och de vi träffar under julen vill fira jul i år. Är det något nytt eller sånt som vi inte gör så ofta vi vill göra i år?
  • Planera in julbak, besök på julmarknad, fönsterputsning, resor och andra aktiviteter som tar lite längre tid.
  • Börja på julklappslistan.
  • Göra en budget för julfirandet.

Hoppas detta har gett dig inspiration till att fundera över hur ni vill fira din familjs jul och när det är dags att börja era julförberedelser.En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.